25-12-2003
Poe hee waar zal ik eens beginnen?

Om te beginnen natuurlijk het goede nieuws dat mama een broertje of zusje voor me aan het maken is. Dat is erg leuk want dan hoef ik niet steeds zo lang op Moos te wachten om te knuffelen.
Ik ben meteen maar begonnen met de voorbeeld rol die ik als grote zus natuurlijk straks heb.
Dat betekent dat ik dus maar ben gaan lopen, eerst nog maar af en toe een stapje, maar nu loop ik eigenlijk meer dan dat ik kruip.
Papa en mama moeten altijd lachen als ik een bochtje maak, maar dat is zo makkelijk.... Ik loop gewoon met een been wat harder en dan ben je zo de bocht om!
Verder krijg ik nu eindelijk mijn tandjes.
Dat gaat meteen super snel ik heb er nu al 4, mijn voortandjes boven en onder.

 

12-10-2003
Na een lange zomerstop heb ik besloten om maar weer eens een stukje te schrijven. Er is inmiddels zoveel gebeurd!! Maar ja, wie gaat er met zulk mooi weer nou achter een computer zitten..
Om te beginnen ben ik natuurlijk een heeel stuk ouder en wijzer geworden. Ik kan al een paar woordjes zeggen, los staan als ik zin heb en ben natuurlijk nog mooier geworden.
De grootste thuis zal ik wel niet worden, want ik groei maar rustig verder. Dat lijkt mij wel zo aardig voor mijn mama. Ook mijn tandjes laten nog op zich wachten. IOver 2 nachtjes slapen word ik 1 !!! JOEHOEI feest!!!
Ik ben wel al een beetje zenuwachtig en daarom heb ik vannacht niet zoveel geslapen. Daar waren papa en mama niet zo blij mee geloof ik.
We zijn deze zomer op vakantie geweest naar Amerika. daar zijn we met een hele grote boot naartoe gevaren. want omdat Oma 50 werd en omdat ze ook nog eens 30 jaar getrouwd waren, hebben we een mooie cruise gemaakt. Het was heel leuk op de boot met de hele familie (Wat kunnen die mensen veel eten zeg!).
Toen we in Amerika waren aangekomen zijn we met mijn lievelingsneef Moos en zijn papa en mama verder gaan reizen. We hadden een super grote camper gehuurd en zijn zo op pad gegaan. (als papa tijd heeft zal hij wat mooie foto's op de site zetten).

10-4-2003
Dag allemaal, daar ben ik weer.
Wat een feest is het bij ons! Vorige week was mama jarig EN op dezelfde dag heeft mijn tante Yvette een neefje voor me gebakken!
Hij heet Moos en hij is nou al mijn lievelingsneef!
Donderdag wordt hij besneden, zielig he! Ik ben blij dat ik geen jongen ben. Pfoe! Maar om het iets minder verdrietig te maken gaan we er wel een mooi feestje van maken en zal ik mijn mooiste feestkleren aantrekken voor hem.
Oooooo ik kan niet wachten tot ik echt met hem kan spelen, nu is hij nog maar zo klein.

Ik zal eens vertellen wat ik allemaal al doe. Draaien kan ik inmiddels als de beste, eigenlijk alleen maar rechtsom, maar met een beetje benen, voeten, en handenwerk kom ik uitendelijk toch waar ik wezen wil. Meestal……..
Ik begin ook al vreselijke trek te krijgen in al die dingen die ik mama in haar mond zie stoppen; chocolaatjes, taart, slagroom. Ik probeer haar al weken duidelijk te maken dat ik ook wel een hapje lust van al die lekkernijen. Maar wat krijg ik?!?!.........WORTELEN! Bah! Ze begrijpt er ook niks van!
Elke avond weer probeert ze me lepel voor lepel die vieze wortelprut in mijn mond te krijgen, maar ik slik het lekker niet door hoor. Ik houd mijn mond net zo lang open dat het er vanzelf weer uitglibbert, en zo kan ik ook prima spelen hoor, ik heb er nauwelijks last van.
Hopelijk zal ze snel begrijpen mij niet in de maling kan nemen, en me gauw wat lekkers gaat geven.

 

Zwemmen doen we ook nog steeds trouw op de woensdagmiddag. Ik begin het steeds leuker te vinden. Spetteren en koppie onder….ik houd er wel van. Terwijl mama me door het water heensleept, neurie ik mijn lievelingsliedjes en houd ik mijn benen een beetje in conditie door te trappelen. Zo kan ik straks op de boot mijn mooie jurken aan die ik van oma krijg!

Binnenkort meer over mij in het dagboek.
Maar nu moet ik naar bed van mama, anders ben ik morgenochtend veel te moe om papa om zes uur wakker kunnen te maken. Dat zou hij natuurlijk vreselijk jammer vinden.
Dus…welterusten en tot gauw.

 

  5-3-2003
Dit weekend had ik er ff geen zin in. Ik had gewoon een boze bui. Niks was echt leuk, en slapen leek me al helemaal geen goed idee. ’s Nachts had ik erge honger en heb mama dus ook vaak gevraagd de melkbar te openen, terwijl ik dat normaal gesproken alleen om twaalf en om zes uur doe. Nu had ik elke twee uur wel zin in een snackje. Gelukkig heb ik een heeele lieve moeder, en deed ze dat dus ook gewoon voor me. Alleen toen ik zaterdagnacht, nadat zij pas om vier uur in bed lagen, om half zeven al weer om een beetje aanspraak vroeg, werd ze toch wel een beetje boos. Ik kan er toch ook niets aan doen dat die mensen zo laat gaan slapen! Dus heb ik besloten tot dinsdag nukkig te doen.
Eigen schuld, dikke bult…….
Tot overmaat van ramp krijg ik deze week ook nog eens mijn prikjes. Ze moeten me wel hebben! Nee…..Volgende week ben ik pas weer in mijn hum.
Misschien dat ik dan ook weer eens wat nieuws ga proberen. Nu heb ik soms wel al zin om eens even lekker de benen te strekken, en probeer ik te staan. Omdraaien is nog niet echt mijn favoriete bezigheid. Maar ja, dat ik ook typisch iets waar je gewoon lekker voor in je vel moet zitten. Dusseh, zal ik volgende week eens goed mijn best gaan doen. Ik moet wel, want ik zag dat mijn vriendin Yael al heel goed kan zitten, en ik moet ook weer een beetje kunnen opscheppen, toch?
 

28-2-2003
Had mama jullie al eens verteld dat ik een vreselijk nieuwsgierig meisje ben? Ik houd zo ontzettend van kijken! Alles wat er om me heen gebeurt MOET ik zien. De tv, mensen om me heen; kortom alles wat beweegt of geluid maakt, maar ook eigenlijk wel alles wat een mooie kleur of vorm heeft. In mijn kamer heb ik een super gave muur met allemaal gekleurde vissen erop, en ik kan mijn ogen er niet vanaf houden! Al moet ik er mijn nek helemaal voor verdraaien, ik kan het niet laten . Als ik moet drinken of slapen, is dat dan ook wel heel moeilijk, want twee dingen tegelijk doen kan ik nog niet (heb ik van papa denk ik!) Dus daar heeft mama wat op verzonnen…..Ze gooit gewoon een doek over mijn hoofd! Brutaal he! Zo zie ik toch niets meer mam! Maarreh, mijn ogen worden er wel altijd heel zwaar van, en meestal val ik dan ook meteen in slaap (kan tijdens het eten geen kwaad, want dat is iets wat ik wel tegelijk kan; eten en slapen……heb ik denk ik ook van mijn papa…..) Dus nu ben ik ingebakerd, MET een doek over mijn hoofd, als ik moet slapen. Zielig he! (mama roept nu op de schtergrond…maar het wèrkt wèl!) Hmmm…….

 

25-2-2003
Inderdaad, de volgende dag lag er een fruithapje voor me klaar! Ik vond het best lekker, maar mijn darmen waren het er niet helemaal mee eens. Mijn buik ging er helemaal pijn van doen, dus heb ik nu maar weer besloten goed te gaan drinken. Lijkt me toch beter en dat vinden mama en ik wel zo gezellig. Papa was wel een beetje teleurgesteld geloof ik want hij vond het reuze leuk om me te voeden, maar hij zal toch nog even moeten wachten.

Hoe vinden jullie trouwens mijn nieuwe site? Ik vind hem echt phat cool! Deze keer heeft mama ook maar eens meegeholpen en met zijn tweeen waren ze er uuuuren zoet mee. Ik heb af en toe eens flink van me moeten laten horen om ze achter dat scherm vandaan te krijgen, maar dat vind ik niet zo erg want ik houd wel van een potje schreeuwen op zijn tijd. Huilen doe ik niet veel, dus lijkt me dit een goede manier om longen en stembanden te oefenen.
Ik heb uitgevonden dat er meer leuke dingen te doen zijn op deze wereld dan alleen maar kijken en lachen. Ik ben erachter dat ik ALLES in mijn mond kan stoppen, en met mijn tong kan ik goed voelen. Eerst moet ik het vast zien te pakken, maar dat krijg ik steeds beter onder de knie, en dan hoef ik het alleen nog maar naar mijn mond te brengen. Wat een feest! En heel soms, als ik echt hard mijn best doe, kan ik me zelfs omdraaien, maar dat doe ik alleen als er iets echt heel leuks te doen is aan de andere kant, anders vind ik het de moeite niet waard.

Gelukkig heeft mama geregeld dat er twee keer per week allemaal grote kinderen in huis zijn die me kunnen helpen met alles wat ik nog moeilijk vind. Ik houd ze ook goed in de gaten want ze kunnen allemaal dingen die ik nog niet kan. Ze knutselen, tekenen, doen spelletjes en lezen voor. Ik kijk mijn ogen uit! Ik krijg ook altijd veel kusjes van ze, en die lust ik wel!
Maarreeh, binnenkort zal ik degene zijn die een voorbeeld kan gaan geven, want ik krijg een nichtje of neefje! Mijn tante Yvette heeft namelijk een vreselijk dikke buik, en mama zegt dat daar een kindje in zit. Nou ik geloof het pas als ik het zie. Ik kan haast niet wachten! Het lijkt me supergezellig, dan kunnen we van alles samen gaan doen, misschien zelfs wel logeren (als ik wat ouder ben hoor, want dat durf ik nu nog niet) Ik zal het jullie laten weten als het zo ver is!
Nu ben ik moe, mama noemt het babybedtijd, en natuurlijk luister ik altijd heel goed maar mijn ouders, en zal ik meteen naar bed gaan………….(papa en mama hopen dat dit nog lang zo blijft).
Welterusten allemaal.

 

 

30-1-2003
Hallo allemaal, daar ben ik eindelijk weer. Jullie hebben lang moeten wachten, maar een baby heeft het ook druk hoor! Eten, spelen, slapen, luiers bevuilen, winkelen, praten, pruttelen, lachen en sjansen.....het kost allemaal nogal wat tijd. Maar vanavond vond ik nog een gaatje om jullie even bij te kletsen.
Mijn papa heeft heel hard gewerkt om een nieuwe website voor me te maken, en ik ben beretrots op het resultaat! Hij zegt dat hij een paar dingen nog gaat veranderen en verbeteren dus houd het goed in de gaten!
Met mij gaat alles erg goed. Heb vorige week voor de tweede keer prikken gekregen, ze deden weer reuze pijn, maar gelukkig voelde ik me niet zo beroerd als de vorige keer. Ik ben natuurlijk ook al een grote meid. Nou ja....groot....De arts op het consultatieburo vond dat ik niet zo goed gegroeid was, dus moet mama nu allemaal speciale dingen eten en drinken zodat ze weer lekker veel melk voor me kan maken. Ik vind het maar vreemd, mama aan het bier! (en papa aan de cola) Enneeh, ik lust het geloof ik niet zo, word er een beetje draaierig van en drink het liever niet, dus heb ik vandaag net zo lang gezeurd totdat mama eindelijk een flesje voor me heeft gemaakt.Veeeeeeel beter, die drink ik ZO leeg! Ik ben benieuwd wat er morgen op het menu staat voor me, misschien dat ik wel trek heb in iets met een bite!
Gisteren ben ik voor het eerst gaan zwemmen, babyzwemles! Papa had er speciaal voor vrij genomen, want dat wilde hij natuurlijk niet missen. Het was echt heel leuk, we hebben liedjes gezongen, gespetterd en zelfs kopje onder gedaan. Van dat laatste moest ik wel ff schrikken hoor, had ik ineens allemaal water in mijn ogen. Maar toen ik mama zag vond ik het niet meer zo eng, en wil het misschien volgende keer wel nog een keer proberen.

 

  18-12-2002 
Vanmorgen begon de dag al vroeg, we moesten namelijk weer even langs het consultatie buro. Daar ben ik inmiddels al bijna aan gewend dus daar ging ik vrolijk naar binnen. Eerst was er de routine controle. mijn hoofd is normaal gegroeid, mijn gewicht was in orde en mijn lengte volgens verwachting. Ik werd nog even op mijn buik gelegd zodat ik me vreselijk kon uitsloven (ik heb net gedaan of ik altijd heel goed mijn hoofd kan optillen) de dokter vond me net zo goed als een 6 maanden oude baby!. Als beloning kwamen er ineens 2 spuiten op tafel, voor ik er erg in had waren ze leeg gespoten in mijn beentjes AAUUW!!!. In eerste instantie was ik gauw getroost want mama was dichtbij, maar toen voelde ik me ineens niet meer zo lekker. Ik moest zo ontzettend zielig huilen dat papa aan de telefoon in de auto bijna mee moest huilen. Mama had een zetpil voor me gehaald en nadat ik die had gekregen ging het wel weer een beetje. De Oma's kwamen allebei langs om me te troosten en 's avonds zijn we bij Omi gaan eten. Daar was het zo gezellig dat het al weer heel veel beter ging.
   

8-12-2002
Zo, eindelijk heb ik papa weer zo ver gekregen om een stukje te schrijven. er is zo veel gebeurt de laatste tijd. Om te beginnen ben ik nu al weer bijna 2 maanden oud, dat kan je wel merken want ik ben al een stuk wijzer geworden. Ik praat een beetje (alleen is er nog niemand die mij lijkt te verstaan), ik kan zitten (als papa mijn handen heeel stevig vasthoudt en flink trekt) en ik ben al flink gegroeid. Verder kan ik trots mededelen dat mijn haar aan het terugkomen is, het zijn nog geen pijpenkrullen maar wat niet is kan nog komen!
Gisteren hebben we bij opa en oma sinterklaas gevierd, de van Staverens waren er maar mijn grote nicht Dedy sliep overal doorheen, dat was geen handige zet van haar want ik heb bergen met cadeaus mogen openmaken. Omdat het heeel laat was geworden hebben we vandaag maar lekker rustig aan gedaan, trouwens het is buiten toch veel te koud maar mama zegt dat dat leuk is want dan kunnen we volgend weekend gaan schaatsen. (Ik zou dat natuurlijk best wel kunnen maar ik heb nog geen schaatsen). Papa heeft vandaag eindelijk zijn computerprogramma BabyTrack afgemaakt, daar is hij al maanden mee bezig maar nu kan hij eindelijk op de computer bijhouden wanneer ik geboren wordt (te laat dus pap!). Binnenkort ligt het eindelijk in de winkel dus rennen maar want dan wordt ik beroemd en mijn ome Andy rijk!.

 

 

21-11-2002
Nou, het is gelukt! Oma Marcia heeft een foto weten te maken van mijn lach. Helaas lach ik nog niet de hele dag, en ben ik ´s avonds een beetje moe van het lachen en daar moet ik soms van huilen. Verder groei ik nu zo hard dat de pakjes in mijn kast die apart waren gehangen omdat ze veeeeel te groot waren, me nu passen.....
Grootste nieuws van vandaag is dat ik beroemd aan het worden ben want ik sta zelfs in Curaçao in de krant en kom misschien op tv bij yorin (uitleg en uitzenddatum volgt).

 

  17-11-2002
Het is nog niemand gelukt om een foto ter bewijs te maken (hihi) maar.... ik kan lachen!. Eerst heb ik heb het eens geprobeerd bij mama, maar nu lach ik ook naar papa. Hij vind het zo mooi dat hij meteen te laat op zijn werk kwam! (nou, hij was eigenlijk ook een beetje ziek zegt ie, maar ja ik ben ook verkouden en hoor je mij klagen?) Verder gebeurt er eigenlijk weer niet zoveel spannends, visite blijft gezellig langskomen. De oma's en opa's staan nog steeds geregeld op de stoep. En omi heeft vandaag opgepast zodat mama weer eens met fonzy kon gaan fietsen. Belangrijkste veranderingen in mijn leven zijn:
  • Ik word kaal
  • Ik groei als een gek, zo hard dat zelfs mijn papa en mama het zien!
  • Ik kan er soms al een traantje uit persen als ik huil, dan vinden ze me extra zielig en krijg ik eerder mijn zin!

 

 

8 t/m 14-11
klik hier

 

  7-11-2002
Ik was vandaag dus naar de dokter voor mijn onderzoek, gelukkig is alles in orde ik ben een mooie gezonde meid!. Ik moest in mijn blootje op een heeele grote tafel liggen. Toen heeft de dokter met een apparaat in mijn buik gekeken. Bij zo'n echo krijg je een klodder koud snot op je gesmeerd daar moest ik ontzettend van plassen....over de onderzoekstafel!. Mama en oma konden zo in mijn buik kijken en de dokter zag van alles, mijn nieren, mijn baarmoedertje en zelfs een eitje (tenminste dat zei hij maar mama en oma zagen alleen maar grijze mist in beeld!). 's avond waren Bart en Suzan langs en die zijn blijven eten. Om niet iedereen te laten zien dat ik zo'n huilbaby ben heb ik vanavond maar door alles heen geslapen, nu ben ik wakker genoeg om de hele nacht te spoken. Ik heb trouwens de afgelopen nacht bijna aan 1 stuk door geslapen.

 

  6-11-2002
Ik was vandaag een beetje zenuwachtig voor de doktersafspraak voor morgen, hierdoor was ik de hele avond een beetje huilerig. Papa en mama hebben alle trucs uit de kast getoverd om me stil te krijgen maar ik moest nog steeds een beetje piepen. Martijn (een collega van papa) was bij ons eten en die denkt nu natuurlijk dat papa over mijn vrolijkheid liep op te scheppen want ik heb gedaan of ik een huilbaby ben!. Mama is 's middags voor het eerst alleen (dus zonder mij) op stap geweest. Vroeger was een uitstapje naar de Etos leuk maar nu wist ze niet hoe snel ze weer thuis moest komen!. Verder vind papa me steeds meer een mensje worden, ik kijk nu ook af en toe echt iemand aan in plaats van per ongeluk. ik denk dat ik binnenkort dan maar eens ga beginnen met lopen en praten.

 

  5-11-2002
Vandaag en gisteren is er eigenlijk niets noemenswaardigs gebeurd, ik slaap de ene nacht als een roos (rose) en de volgende bijna niet. Mama heeft gisteren mij en Fonzy mee genomen om te wandelen in het bos. En dat doen we dus voorlopig niet meer, mama had meteen weer pijn aan haar wond. Dus als iemand nog interesse heeft in een lange wandeling met een vrolijke Fonzy, hij is er klaar voor!. Nu ga ik weer naar bed toe want mama slaapt al veel te lang......

 

  3-11-2002
Ik heb de afgelopen nacht papa en mama maar eens een beetje laten slapen, ze zagen eruit of ze het nodig hadden. Dus heb ik twee keer vijf uur achterelkaar geslapen! (stoer he). Toen kwamen Peter en Coco langs met Kay en heb ik mijn eerste laptop gekregen, mijn website zal dus binnenkort nog mooier worden! Mijn laptop maakt allemaal leuke geluidjes en ik kan er straks ook nog mee leren lezen!. 'S avonds zijn we naar opa en oma gegaan om samen met de Staafjes lootjes te trekken voor sinterklaas, (wat een herrie maakt die familie van mij toch!) Ik heb ook meteen eens kennis kunnen maken met m'n GROTE nicht Dedy. Ik zal mama maar eens flink leeg lurken om ook zo groot te worden. Ome Simon was eindelijk niet meer ziek dus die kon eens oefenen om een baby vast te houden, dat deed hij prima hij liet me niet meer los!

 

  2-11-2002
Nou, dat was een vreemd begin van het weekend, papa moest gewoon werken vandaag en mama en ik konden dus een beetje in huis rond rommelen. Ik heb nog steeds veel last van mijn krampjes dus was ik een beetje jengelerig. 's avonds heb ik even mijn schattigste gezicht opgezet en toen mocht ik mee met papa en mama naar het kantoor van papa, daar waren namelijk alle collega's computer spelletjes aan het spelen. Het was een vreselijke herrie en ze hadden niet eens een computer voor mij gereserveerd!. Maar ze konden me zo tenminste even bewonderen.

 

  1-11-2002
Papa heeft gisteren niet voor me geschreven want hij moest meteen met z'n bierwalm naar bed. maar vandaag is zoveel gebeurt dat ik weer even moet vertellen. Om te beginnen was ik samen met mama in de tram om naar het ziekenhuis te gaan. Daar heeft de dokter aan mama uitgelegd dat ik een byzonder kind ben (dat wisten ze natuurlijk al...) omdat ik maar 2 aders in mijn navelstreng had. Normaal zijn dat er 3 en daarom moet ik nu binnenkort weer terug om een echo te laten maken. er is namelijk een kleine kans dat ik iets aan mijn nieren heb. De dokter heeft mama wel verteld dat dat heel uitzonderlijk is, maar hij wil het wel effe checken. 's middags na ons dutje kwam familie de Vilder langs, dat zijn eigenlijk Fonzy's vriendjes maar ze lijken mij ook wel aardig te vinden. ze hadden een heleboel kadootjes meegenomen en die hebben we samen uitgepakt. Er zat gelukkig ook wat voor fonz bij.
  30-10-2002
De dag begon goed, oma kwam speciaal langs om me te badderen. Verder hebben mamma en ik eigenlijk niet veel gedaan, een beetje wandelen en shoppen samen. Toen papa thuis kwam zijn we bij omi gaan eten. Daar was ik nog nooit thuis geweest. Hopelijk heb ik morgen weer iets spannends te vertellen.

 

  29-10-2002
Vandaag is de mevrouw van het consultatiebureau langs geweest, ik ben weer gegroeid en ben nu bijna 4 kilo!!!. Verder heeft vandaag de loodgieter de verwarming in mijn kamertje gerepareerd, dus als ik genoeg van mijn ouders gesnurk heb dan kan ik nu lekker op kamers. 'S avonds heeft papa met ome Staaf zitten werken achter de computer en toen werd iedereen een beetje gek van mijn gejengel dus heb ik voor het eerst een fopspeen geproefd. Joehoe!!! da's best grappig.... als beloning heb ik hem 's nachts uitgespuugd en wou ik hem niet meer terug, geef mij maar een echte tepel of desnoods een vinger!

 

  28-10-2002
Terwijl ik de boel maar eens bij elkaar blér schrijft papa weer een stukje over vandaag. Ik ben een beetje huilerig vandaag en dat zijn papa en mama nog niet van me gewend omdat ik dat tot nu toe nog nooit heb gedaan. Vandaag hebben we eerst even lekker door het bos gewandeld met Fonzy, hij heeft zich vreselijk vermaakt en ik heb heerlijk geslapen. Papa moest vandaag weer aan het werk omdat ik later dan om veel zakgeld kan vragen. Daarom was mama voor het eerst helemaal alleen met mij maar dat ging prima. We hebben samen ons middag dutje gedaan en voelen ons dus weer lekker fris.

 

  27-10-2002
Wat een feest !!! De Oma's hadden "Abigails pink parade" georganiseerd, dat betekend dat bij  opa en oma heeeel veel mensen waren gekomen om mij te bewonderen, omdat ik zoveel fans heb die ook nog eens allemaal een kado voor me mee hadden genomen ben ik maar even wakker geworden. Ik ben echt super verwend ik heb voorlopig genoeg kleren, van suikerzoet tot super cool. En omdat het vandaag heel hard stormde was nog niet eens iedereen gekomen. Mama en ik zijn nu wel erg moe van al die aandacht dus zijn we meteen maar in bed gedoken, de foto's komen dus pas morgen.

 

 

26-10-2002
Vandaag hebben we eens rustig aan gedaan, gisteren is mama namelijk helemaal uit haar bol gegaan in het winkelcentrum Amstelveen. Niet dat ze zoveel gekocht heeft hoor (maar kijk wel even naar onze outfits op de foto's van vandaag) maar ze heeft uren heerlijk gewandeld en ik geslapen. Omdat papa vanacht pas laat thuis was van een bedrijfsuitje hebben we eerst tot bijna in de middag in bed gelegen. Daarna kwam mijn achterneef Alex even langs.'S avonds ben ik voor het eerst uit eten geweest, leuk met papa, mama en opa naar de kinder pizzaria. Als ik later zelf ook eens iets mag proeven wil ik daar zeker naar terug.

 

  22-10-2002
Ja! ik heb iets leuks ontdekt!!! Vannacht toen mama klaar was met mij voeden kon ik natuurlijk wel in bed gaan liggen, maar omdat papa toch wakker was om mij te verschonen heb ik net zo lang lief naar hem gekeken totdat hij lekker met mij door het huis ging wandelen (en gehuild als hij me weer in bed legde). pas toen ik om 4 uur nog steeds niet sliep heeft hij me maar naast mama gelegd. toen ben ik maar gaan slapen, je had z'n duffe hoofd moeten zien vanmorgen joh!. Vanmiddag kwam de verloskundige weer even langs en die moest me wegen..........je raad het niet maar ik ben 400 gram aangekomen in 4 dagen dat is ongeveer 2x zoveel als gemiddeld!! (oh, oh, dat zal toch geen familie buikje worden he?). later kwamen omi en tante Joyce even langs met Kelly en Natasha, en 'savonds kwam Naomi nog. Dus ik had best weer een drukke dag. Nu ben ik lekker door mama haar favoriete tv programma aan het schreeuwen!.

 

  21-10-2002
Pappa was te lui om iets te schrijven!

 

  20-10-2002
Nou ik heb genoeg te vertellen, om te beginnen was ik vanmorgen met papa en mama onder de douche. Ik vond het zo lekker dat ik me helemaal liet gaan....... de muur in de douche was heerlijk ondergepoept. later is de verloskundige even naar mij en mama komen kijken en die was erg tevreden, ze heeft mama verteld dat als ik nog broertjes en zusjes wil dat prima kan en dat het niet weer zo'n pijn hoeft te doen. (ik  hoop dat ze overtuigd is want ik wil ooit nog wel een broertje of zusje om te pesten). 'smiddags zijn we even naar buiten geweest, mijn jas was nog een beetje groot maar het was heerlijk. Toen we buiten waren liep de hele buurt uit om me te bekijken. Verder waren mijn oud om en tante even langs en die hadden een hele mooie mobile voor me meegenomen met klasieke muziek (daar wordt ik heel inteligent van zeggen ze) en vrolijke kleuren. natuurlijk heeft papa weer als een japanner alles gefotografeerd dus klik hier voor de foto's.
  19-10-2002
Eindelijk thuis! Ik werd heerlijk verwend in het ziekenhuis maar toch ben ik blij dat ik naar huis mocht, kon ik eindelijk zien waar ik woon. Mama heeft vreselijk haar best gedaan om een mooi kamertje voor me te maken, maar die stomme aannemer heeft er voor gezorgd dat mijn verwarming het niet doet, nou logeer ik voorlopig even bij papa en mama in de kamer (eigenlijk veeeeel gezelliger natuurlijk). Toen we thuis kwamen was er een heleboel versiering, ik hoop dat het er altijd zo gezellig is. Fonzy kwam meteen op me af gerend en heeft me even flink besnuffeld en gelikt, ik weet nog niet wat ik van hem vind maar hij schijnt mij wel leuk te vinden.
Ik heb al heel wat kaartjes gehad en iedereen schrijft mijn naam weer anders, maar Martijn Huybens heeft de coolste voor me bedacht "Happygail". Hij is duidelijk mijn vriend!. Meteen toen we thuiskwamen kwam ook de kraamhulp, doordat zij er is kunnen we al snel bezoek ontvangen. Wel altijd eerst even bellen want we kunnen maar een paar mensen per dag ontvangen en ik moet nog veel slapen.

 

  18-10-2002
Pfoe, dat was me een dag
Eerst kreeg ik vanmorgen zomaar een prik in mijn hiel! nou als ze echt willen dat ik huil dan doe ik dat wel hoor!!.
ik ben een weer beetje aangekomen dus kan papa weer op dieet. verder was het vandaag een drukke dag, 'smorgens kon ik nog lekker rusten maar in de middag had ik heeel  veel bezoek. Ik mag morgen eindelijk naar huis dus heeft mama vandaag maar alvast geoefend met mij in bad stoppen en mijn luiers verschonen. Om er morgen op zijn mooist uit te zijn heb ik mijn navelstreng maar alvast losgelaten. 's avonds kwam tante Sjer nog even langs voor een fotoshoot, kijk maar op de foto pagina daar staan een aantal mooie voorbeelden.
(Oja op verzoek  heb ik nu een gastenboek dus laat je een berichtje achter?)

 

  17-10-2002
Vandaag hadden mamma en ik besloten eens wat rustiger aan te doen,
's ochtends kwamen Bart en Suzan even langs, 'smiddags over-oma peggy, oma,
Ome Daniel die helemaal speciaal en onverwachts uit Israel was gekomen,
'savonds Remco en Esther en natuurlijk papa. Het was wel een beetje raar dat ik papa
nu pas 's avonds zag maar ja hij moet natuurlijk hard werken voor mijn zakgeld. Mama is niet meer te herkennen, mijn melkvoorraad is zo toegenomen dat papa niet anders kan dan grijnzen!. gelukkig heeft ze hem afgeleid door alle geboortekaartjes te laten plakken (en die zijn erg stoer geworden). Met mama gaat het verder goed, de dokter heeft gezegd dat ik gezond ben en dat als mama zich weer goed voelt
we lekker naar huis toe kunnen, ik denk dat ik dit weekend maar is ga kijken waar ik kom te wonen.
 
  16-10-2002
Nadat ik gisteren met mijn grote ogen eens goed heb rondgekeken in de wereld, was ik vandaag erg moe. Wel fijn voor mamma natuurlijk want ik heb geen puf om te huilen. vanmorgen mocht ik in de tummytub. dat is een leuk badje waar ik in kan hangen. Als ik in bad lig dan zuig ik gewoon vast aan een vinger en dan hoef ik verder niet te worden gesteund. Ik ben een beetje afgevallen want ik weeg nog maar 2805 gram maar gelukkig zorg pappa dat het gewicht in het gezin op peil blijft. mamma kan al een beetje rondlopen en zit nu niet meer vast aan allemaal slangetjes. ze heeft nog veel buikpijn maar mag al weer een beetje eten.
 
  15-10-2002
Nou, ik heb vannacht eerst lekker naast mamma geslapen totdat die sacherijnige overbuurvrouw mij uit het big brother huis had gestemd. Nu moest ik de rest van de nacht alleen slapen terwijl ik nog nooit heb gehuild!!!!!. Gelukkig mag ik heel vaak aan de borst voor mijn eten en dan ben ik toch weer lekker bij mijn moeder. Mamma voelt zich al een stukje beter maar ze heeft nog wel een dikke buik (ik heb haar toch al laten zien hoe je moet poepen!). Ik snap inmiddels ook al dat als ik een beetje wil rondkijken, ik gewoon even moet roepen. Verder heeft pappa vandaag voor het eerst mijn luier verschoond dus die had ik maar lekker vol gemaakt.
  14-10-2002
Vanmorgen om 5:00 vond ik het tijd om mamma te trakteren op een nat bed....
De vliezen braken. om 6.00 begonnen de weeen meteen lekker heftig.
Toen pappa een paar uur later de verloskundige belden kwamen de weeen zo snel en hevig dat we maar naar het ziekenhuis zijn gegaan.
Daar heeft pappa tot 17:00 moeten toekijken hoe ik mamma heel veel pijn deed om tevoorschijn te komen. Omdat mijn navelstreng 3x om mijn nek zat gewikkeld ging mijn hartslag steeds omlaag als er een goede wee kwam. Gelukkig wisten de dokters dat dit niet goed zat en daarom ben ik om precies 18:00 uur via een keizersnee geboren. Doordat de hele wereld tegen pappa en mamma hadden gezegd dat ik een jongetje zou zijn, was iedereen heeeeel erg verrast dat ik dat niet ben. Mamma is nog een beetje zwakjes maar als ze e-mail krijgt dan brengt pappa dat bij haar langs: Aviva0304@planet.nl